BNP meest innovatieve bank bij islamitische beleggers

22 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BNP Paribas Investment Partners is uitgeroepen tot meest innovatieve vermogensbeheerder in een peiling onder islamitische beleggers door Islamic Finance News.

De islamitische vermogensbeheerportefeuille van BNP Paribas heeft een vermogen van meer dan €930 miljoen in beheer (per 30 juni 2013), waaronder obligatie-, aandelen- en indexfondsen alle in overeenstemming met de sharia.

BNP Parisbas - Best investment partners

BNP Paribas heeft een gespecialiseerd wereldwijd Sukuk-beleggingsteam in Maleisië bestaand uit een portefeuillebeheerder en een kredietanalist die de Sukuk-mandaten beheren. Het team maakt deel uit van de wereldwijde groep voor vastrentende producten van BNP Paribas Asset Management en beheert wereldwijde Sukuk-mandaten, binnenlandse mandaten (Sukuk-certificaten in MYR) en een Halal-fonds voor vastrentende producten.

Sukuk is de Arabische algemene aanduiding voor een financieel certificaat, maar gewoonlijk voor het Islamitische equivalent van een obligatie. Sukuk zijn in het leven geroepen om te voldoen aan regels van het islamitisch bankieren, die het in rekening brengen en betalen van rente verbieden. Financiële activa die in overeenstemming zijn met de islamitische wet kunnen worden onderverdeeld in wel of niet verhandelbaar.

Islamic Finance News is een aanbieder van nieuws over de wereldwijde islamitische financiële markt voor meer dan 19.500 lezers.