SNS Private bankers en klanten naar Bank ten Cate

19 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Op 2 september verhuizen 26 medewerkers van de vermogensbeheertak van SNS Securities naar Bank ten Cate & Cie. Op deze datum gaan ook de vermogende klanten van SNS Securities over naar de private bank. Dat meldt de Telegraaf. De overname was in januari dit jaar, voor de nationalisatie van SNS REAAL, al overeengekomen. De overstap van de medewerkers was eerder mogelijk, maar er wordt gewacht tot na de vakantieperiode.

Verdubbeling omvang Bank ten Cate & Cie

Door de overname van de afdeling Private Banking van SNS Securities verdubbelt het vermogen dat Bank ten Cate & Cie onder beheer en in advies heeft. Het beheerd vermogen van de private bank bedraagt na de overname €2 miljard. Het aantal medewerkers stijgt naar 70.

De overname leidt tot schaalvoordelen die ervoor zorgen dat Bank ten Cate & Cie ook in de toekomst haar onafhankelijkheid kan waarborgen. Daarnaast zorgt de overname voor een verbetering van de stabiliteit en toekomstige winstontwikkeling.

Bank Ten Cate & Cie

"De activiteiten van SNS lijken veel op de onze. Ze hanteren eenzelfde beleggingsbeleid en er werkt dezelfde soort mensen. De klanten zullen dan ook hetzelfde gezicht blijven zien, want alle private bankers van SNS gaan mee”, aldus de directieleden Dennis Raithel en Egbert ten Cate van Bank ten Cate & Cie tegenover De Telegraaf.

Bank ten Cate is opgericht in 1881 en staat op dit moment onder leiding van naamgever Egbert ten Cate en mededirecteur.