Vier zakenbanken begeleiden beursgang van Hilton

16 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Private equity bedrijf Blackstone Group gaat Hilton na jaren weer terug naar de beurs brengen. De beursgang zou in de eerste helft van 2014 moeten plaatsvinden. Vier banken zijn geselecteerd om de ‘Initial Public Offering’ (IPO) van de hotelketen te begeleiden: Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America en Morgan Stanley.

Hilton, opgericht in 1919 door Conrad Hilton, is met meer dan 3.900 hotels in 90 landen een van de grootste hotelketens ter wereld. Hilton opereert onder diverse merken, waaronder Hilton, DoubleTree, Embassy Suites, Waldorf Astoria en Homewood Suites. In juli 2007 werd Hilton voor $26,7 miljard opgekocht door private equitybedrijf Blackstone Group.

Zakenbanken begeleiden beursgang van Hilton

Beursgang

Toen Blackstone Hilton kocht haalde zij de hotelketen van de beurs. Hilton had toentertijd een enorme schuld ($7 miljard) en presteerde relatief minder dan concurrenten als Marriott en Starwood. Zes jaar later acht het private equity bedrijf Hilton rijp voor een nieuwe beursnotering. De financiën zijn beter op orde - zo is bijvoorbeeld het bedrijfsresultaat van Hilton momenteel meer dan 50% beter dan in 2009. Bovendien, nu aandelenmarkten herstel laten zien, ziet Blackstone haar kans om te kapitaliseren op het positieve sentiment op de beurs.

De vier zakenbanken die de beursgang begeleiden zijn dezelfde spelers die in 2007 Blackstone adviseerden toen het Hilton kocht.