AFM geeft duidelijkheid over vakbekwaamheidseisen

12 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De nieuwe vakbekwaamheidseisen roepen bij financiële dienstverleners nog veel vragen op. Dat blijkt uit een gesprekronde van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met financieel adviesbureaus. De AFM start een voorlichtingscampagne.

Voorlichting over vakbekwaamheidseisen

Per juli 2015 moeten alle medewerkers die klanten adviseren één of meerdere nieuwe Wft-diploma's op zak hebben. Om de financiële dienstverleners voor te lichten over de nieuwe vakbekwaamheidseisen start de AFM een voorlichtingscampagne. Als input voor deze campagne heeft de AFM gesprekken gevoerd met diverse financieel adviesbureaus. Uit deze gesprekken blijkt dat adviesbureaus zich goed voorbereiden op de nieuwe eisen, maar ook dat er nog veel onduidelijkheid heerst bij de ondernemers. Financiële dienstverleners hebben nog veel vragen over de vakbekwaamheidseisen en de manier waarop de AFM hier toezicht op zal houden.

AFM - Vakbekwaamheidseisen

Om deze vragen te beantwoorden geeft de AFM de komende maanden  uitgebreide voorlichting. Er komt dan onder meer duidelijkheid over de invulling van de regels. Een van de eerste stappen is een themapagina op de website van de AFM.