BNP Paribas gaat fors uitbreiden in Duitsland

01 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BNP Paribas gaat haar activiteiten in Duitsland fors uitbreiden. Dat maakte de grootste bank van Frankrijk bekend tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers. BNP Paribas wil in 2016 in Duitsland een omzet realiseren van €1,5 miljard. Ook op de Duitse retailmarkt wil de Franse bank uitbreiden. Met de nieuwe onlinebank Hello Bank! wil BNP Paribas in 2017 1,1 miljoen klanten en 1% marktaandeel in deposito’s hebben.

Daling van de nettowinst door slechte leningen in Italië

De nettowinst van BNP Paribas kwam in het tweede kwartaal uit op €1,76 miljard, een daling van 4,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.  De winstdaling is een resultaat van de stijgende voorzieningen voor slechte leningen in Italië en de zwakkere resultaten van haar investment bank activiteiten (Corporate & Investment Banking - CIB).

 

BNP Parisbas - Cijfers Q22013

Uitbreiding in Duitsland

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers maakte BNP Paribas haar doelstelling bekend om in 2016 haar omzet in Duitsland te hebben verhoogd naar €1,5 miljard. De omzet in 2012 bedroeg €1.1 miljard. Om deze doelstelling te realiseren gaat de bank haar activiteiten in Duitsland fors uitbreiden, meer dan 500 extra medewerkers werven in drie jaar en zowel inzetten op het retail- als het commercial banking segment. In het retail segment gaat haar nieuwe online retailbank Hello Bank een centrale rol innemen. Met Hello Bank! wil BNP Paribas in 2017 1,1 miljoen klanten en 1% marktaandeel in deposito’s hebben.

 BNP Parisbas Revenue targets Germany