Knab introduceert betalen via iDEAL met mobiele app

29 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Klanten van de onlinebank Knab kunnen sinds kort met hun mobiele app betalingen doen via iDEAL. Knab is hiermee de eerste Nederlandse bank die iDEAL betalingen via hun app mogelijk maakt.

Het gebruik van iDEAL voor online betalingen is de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit valt uiteraard samen met de opkomst van online winkelen. Steeds meer mensen kopen op het internet en zijn op zoek naar een veilige en eenvoudige manier om producten en diensten online te betalen.

Knab introduceert iDeal in App

Mobiele variant van iDEAL

Belangenvereniging Thuiswinkel.org maakt zich al geruime tijd sterk voor een mobiele variant van iDEAL. Tot voor kort was het voor klanten nog niet mogelijk om iDEAL te gebruiken via hun mobiel bankieren app.

Knab voorziet nu in deze behoefte door iDEAL te integreren in hun mobiele app. iDEAL-betalingen verlopen automatisch via de bank-app en kunnen binnen die app eenvoudig en snel worden betaald. Een cardreader is nodig bij bedragen boven de daglimiet van €250.

Met deze uitbreiding van de mobiel bankieren app voegt de onlinebank weer een innovatieve functionaliteit toe aan haar app. Uit een eerder onderzoek van Banken.nl blijkt dat de app van Knab een aantal innovatieve functionaliteiten biedt die andere banken niet bieden.