Toename nettowinst BinckBank door groei Alex

24 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BinckBank heeft haar nettowinst in het tweede kwartaal verder weten te verbeteren door onder andere de goede resultaten van Alex en het terugdringen van de operationele kosten. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de BinckBank. Ondanks een omzetdaling is door de internetbroker een aangepaste nettowinst van €12,7 miljoen gerealiseerd, een stijging van 38% in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar.

Lichte daling van de omzet

De omzet van BinckBank laat in het tweede kwartaal een lichte daling zien van 2% en kwam uit op €38,4 miljoen. Zowel de tradingvolumes van de brokerage activiteiten als de provisie-inkomsten liepen terug. Met name in Frankrijk en België daalden de tradingvolumes, veroorzaakt door een verhoging van de transactiebelasting. De omzetdaling wordt echter gecompenseerd door de groei van Alex en de verlaging van de operationele kosten.

BinckBank - Transactions Fees Q2 2013

Groei van Alex Asset Management

Alex Asset Management blijft groeien, zegt bestuursvoorzitter Koen Beentjes. Alex zag in de eerste zes maanden van dit jaar €518 miljoen nieuw vermogen instromen. Alex profiteert van de lage spaarrentes bij andere banken waardoor consumenten op zoek zijn naar hogere rendementen.

BinckBank - Groei Alex

Daling inkomsten door afschaffing 'kickback fee'

Koen Beentjes maakte verder bekend dat BinckBank werkt aan nieuwe producten om het verlies aan opbrengsten door het verbod op de distributievergoeding te compenseren. Dit verbod, dat ingaat op 1 januari 2014, drukt de opbrengsten volgens BinckBank met €7 tot €8 miljoen. Tijdens de bekendmaking van de volgende kwartaalcijfers wordt meer toelichting gegeven over deze nieuwe producten.