ING verkoopt De Zaak aan Dutch Network Group

02 juli 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING verkoopt haar ondernemersnetwerk De Zaak aan Dutch Network Group, de onderneming achter de MKB Servicedesk. Met deze overname ontstaat het grootste ondernemersnetwerk van Nederland. Een van de redenen voor ING om de aandelen over te dragen is dat het exploiteren van media niet behoort tot de kerntaken van de bank.

Dutch Network Group neemt Small Business Publishing over
Dutch Network Group neemt per 1 juli alle aandelen en activiteiten van Small Business Publishing (uitgever van o.a. De Zaak) over. Dutch Network Group zet alle activiteiten van ondernemerstijdschrift De Zaak voort en brengt met MKB Servicedesk en MijnMKB alle voor ondernemers relevante kennis en informatie onder één dak. Beide platformen bereiken samen maandelijks meer dan 350.000 ondernemers. Deze krachtenbundeling in informatie- en kennisvoorziening voor ondernemers past bij de missie van Dutch Network Group om mensen ondernemender te maken.

MKB Servicedesk - De Zaak

Met de MKBServicedesk is een geschikte overnamekandidaat gevonden, waarbij SBP haar business verder kan ontplooien. Ook in de nieuwe situatie, waarbij de ING geen eigenaar meer is, zullen ING, De Zaak en MKB Servicedesk de samenwerking blijven zoeken.

Willem Overbosch, directeur Dutch Network Group
"De Zaak en MKB Servicedesk delen hun visie op de toekomst en kunnen door de nieuwe schaalgrootte ondernemers nog beter vooruit helpen. Niet alleen in Nederland, maar ook over onze landsgrenzen".

Ben van de Vrie, directeur Marketing Zakelijk van ING Nederland
"We blijven gezamenlijke onderzoeken doen en we zullen onze kennis actief delen en de samenwerking vorm geven op velerlei gebied. Neem internationaal zakendoen, familiebedrijf, innovatie of sectorkennis, daar kunnen wij van meerwaarde zijn voor dit nieuwe, robuuste ondernemersnetwerk". 

Leendert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland
Ook MKB-Nederland is verheugd over deze krachtenbundeling met nieuwe ambities. "De vorming van dit krachtige netwerk zorgt voor een nog betere ondersteuning van MKB-ondernemers in Nederland".