Louis van Gaal selecteert ING Ballenjongens en -meiden

25 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Op de ING Ballenjongens en –meiden Selectiedag heeft de bondscoach Louis van Gaal 14 kinderen geselecteeerd die langs de lijn zullen staan bij de WK kwalificatiewedstrijd Nederland-Hongarije.

ING Ballenjongens en –meiden Selectiedag
Als hoofdsponsor van de KNVB organiseerde ING de ING Ballenjongens en –meiden Selectiedag. Zo’n 200 jongens en meisjes beleefden vrijdag de dag van hun leven op de velden van VV Baronie in Breda. Onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal deden zij mee aan de ING Ballenjongens en –meiden Selectiedag.

ING - Louis van Gaal

"Plezier in het voetbal en in sport in het algemeen is het allerbelangrijkste"
De bondscoach gaf de kinderen nuttige tips en adviezen die van pas zullen komen bij de belangrijke taak als ballenjongen of –meisje. Hij werd daarbij geassisteerd door ex-internationals John van den Brom en Arthur Numan. Uiteindelijk selecteerde de bondscoach 14 kinderen die langs de lijn zullen staan bij de WK kwalificatiewedstrijd Nederland-Hongarije. “Het was heel bijzonder dat de bondscoach er was, want van hem hoorden we wat de spelers ook belangrijk vinden in een wedstrijd waar je als ballenjongen langs de lijn staat!”, aldus een van de deelnemers.

Ook Louis van Gaal was erg te spreken over de deelnemers: “Ik heb hier wel wat jong talent gezien, niet alleen als ballenjongen of –meisje maar ook op voetbalgebied. Maar het belangrijkste is dat deze kinderen een middag vol plezier en sportbeleving hebben beleefd. Want plezier in het voetbal en in sport in het algemeen is het allerbelangrijkste.”