Bij RBS verdwijnen 2000 banen bij de investeringstak

14 juni 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Royal Bank of Scotland (RBS) kondigt weer een grote reorganisatie aan. Volgens het financiële persbureau Bloomberg  schrapt RBS nog eens 2.000 banen bij de investeringstak  van de bank. In februari kondigde Royal Bank of Scotland (RBS) al aan dat de investeringstak nog verder ingekrompen zou gaan worden. Verleden jaar deelde de bank al mee dat er bij de investeringstak 3.800 banen zullen gaan verdwijnen. Het is niet helder of de nu genoemde 2.000 banen hier nog bovenop komen.

Ontslagen bij RBS

RBS trekt zich terug van particuliere markt

Verder gaat de Britse bank stoppen met het aanbieden van alle producten voor de particuliere beleggers, zoals de Turbo, een beleggingsinstrument voor particulieren die bereid zijn veel risico te nemen. “We willen ons onderscheiden op de gebieden waar we goed in zijn en waar we een groot bereik in hebben” zegt een woordvoerster van RBS. “We trekken ons inderdaad terug uit alle beleggingsproducten voor particulieren, daar vallen ook de turbo’s onder”, aldus RBS.

CEO Hester stapt eind dit jaar op

Royal Bank of Scotland (RBS) meld tevens dat CEO Stephen Hester later dit jaar zal opstappen. Sinds Hester de bank leidt zijn er al 36.000 banen verdwenen. Hester werd aangesteld als bestuursvoorzitter, nadat RBS met £45 miljard aan belastinggeld werd gered. Hester wordt gezien als de man die Royal Bank of Scotland (RBS) weer op de juiste koers heeft gezet. Het Britse ministerie van Financiën zoekt nu naar wegen om de bank weer te privatiseren. Het is de bedoeling dat deze operatie eind 2014 afgerond gaat worden. RBS is de grootste Britse bank, die in handen is van de overheid.