ING Sprinters wint DIA Award voor RTL Z Beursspel

28 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ING Sprinters heeft een DIA Award gewonnen voor het RTL Z Beursspel. De prijs werd uitgereikt bij de Dutch Interactive Awards in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Het Beursspel is een online beleggingsplatform waarmee met fictief geld kan worden belegd. ING Sprinters ontwikkelde het Beursspel met VI Company en speelde dit in samenwerking met RTL Z.

De vakjury van de DIA Awards had als oordeel over het Beursspel: “De diverse kanalen zijn goed geïntegreerd en benut. Het is een knap staaltje werk om de doelgroep en de mate van engagement te vergroten, evenals het real-time aspect van het spel zelf.” De andere genomineerden in de categorie “Best activation” waren Heineken, Bol.com, Jumbo supermarkten en Makro.

ING Sprinters - Dutch Interactive Awards

Over het Beursspel
Het Beursspel is een online beleggingsspel waar (beginnende) beleggers met een fictief bedrag van €100.000 met real-time koersen kunnen beleggen in aandelen, trackers, opties en Sprinters. Het Beursspel is mobile responsive en heeft apps voor Apple en Android. Veel deelnemers spelen het op de tablet of smart phone.

Een onderdeel van het Beursspel is de Beursvloer. Dit is de virtuele ontmoetingsplaats voor de belegger, waar moderators (oud-handelaren) de gehele dag over de beurs vertellen. Hier kunnen deelnemers terecht met vragen over de beurs, de producten en het Beursspel. Het online Beursspel is een white-labeled platform dat kan worden gespeeld met verschillende mediapartners. Eind vorig jaar is het Beursspel met RTL Z als mediapartner gespeeld, waarbij de omroep dagelijks een TV uitzending genaamd RTL Z Beursspel verzorgde en verschillende (online) Masterclasses gaven. Wegens succes is half april een 2e serie met RTL Z begonnen. Ook is het Beursspel in Frankrijk gelanceerd via een beleggerswebsite.

Resultaten online Beursspel
• 19.894 actieve spelers
• 836.567 transacties (42 per speler)
• 16.5 miljoen pageviews (829 per speler)

Onder de deelnemers is een enquête gehouden met de volgende resultaten:
• 65% gaf aan mee te doe om meer te leren van beleggen
• 74% heeft het meest geleerd over het product Sprinters
• 26% heeft in het echt nog niet eerder belegd in Sprinters, maar is dat nu wel van plan

Nominatie voor de MMMA Award
ING Sprinters is met het Beursspel ook genomineerd voor de Mobile Media & Marketing Award (MMMA Award). Dit zijn de awards voor de mobiele industrie in Nederland. In de categorie “Best Mobile Consumer Platform” zijn de andere genomineerden onder anderen de Bijenkorf en Ohra.