Ex RBS-er Van Oudheusden aan de slag bij BinckBank

24 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

De eind februari opgestapte managing director van RBS Markets, Jean Paul van Oudheusden, gaat aan de slag bij BinckBank. Van Oudheusden wordt bij de online beleggersbank verantwoordelijk voor business development, vooral in het retail segment. Hij gaat zich onder meer toeleggen op de ontwikkeling van producten en diensten voor zelfstandig beleggende klanten. “Van Oudheusden zal zich vooral richten op de veranderende wet- en regelgeving en het toenemende gebruik van tablets en smartphones”, aldus een woordvoerder van BinckBank.

Jean-Paul van Oudheusden

Van Oudheusden vertelt zelf tegenover IEXProfs dat zijn werkzaamheden bij BinckBank zich vooral zullen richten op de veranderingen die er op moment plaatsvinden in de retail beleggingsmarkt, als gevolg van het provisieverbod dat per 1 januari 2014 ingaat. “Binckbank is op dit moment de enige beleggingsspeciaalzaak van Nederland. De aanstaande verandering in de Europese wet- en regelgeving dwingt ook BinckBank na te denken over aanpassingen in het aanbod van producten en diensten voor haar 450.000 particuliere rekeninghouders, zeker in een tijd waarin overheden zelfredzaamheid voorstaan. Als belegger in hart en nieren kijk ik er naar uit daar mijn bijdrage aan te leveren”, aldus Van Oudheusden.

Van Oudheusden werkte voorheen bij ABN AMRO Markets, later RBS Markets. Daar was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verkoop van producten en vermogens-beheerdiensten aan particuliere beleggers. Hij was een van de drijvende krachten achter de introductie van vernieuwende beleggingsproducten voor retail beleggers, zoals de Turbo’s en de AEX-obligaties.