Figlo en Yellowtail richten hun pijlen op Zuid-Afrika

22 mei 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Figlo is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Yellowtail, welke moet leiden tot expansie van het Figlo Platform in Zuid-Afrika. Door de krachten te bundelen hopen beide partijen een sterke propositie te kunnen bieden voor Zuid-Afrikaanse financiële dienstverleners.

Huidige samenwerking en netwerk biedt kansen in Zuid-Afrika

Yellowtail en Figlo werken al sinds 2005 samen en hebben sindsdien vele implementaties van het Figlo Platform, de financiële adviessoftware van Figlo, verzorgd onder andere bij ABN AMRO en Nationale Nederlanden. Beide partijen bundelen nu hun krachten om ook de Zuid-Afrikaanse markt te bedienen met de adviesoplossing die compleet financieel inzicht biedt aan zowel de adviseur als zijn klant. 

Yellowtail en Figlo - Zuid Afrika

Yellowtail heeft een sterke aanwezigheid in Zuid-Afrika. De Figlo oplossing zal Yellowtail aanbieden aan Zuid-Afrikaanse financiële dienstverleners vanuit haar kantoor in Johannesburg. “Juist een lokale expertise en aanpak zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat we volledig compliant kunnen zijn met de plaatselijke wet- en regelgeving. We bieden met de Figlo oplossing dezelfde voordelen voor klanten als in Nederland: Integraal en voor iedereen toegankelijk financieel advies, via alle beschikbare kanalen,” aldus Robert Harreman, partner bij Yellowtail.

Centrale database Zuid-Afrikaanse financiële sector voorbeeld voor Nederland

Op onderdelen ligt de financiële sector in Zuid-Afrika voor op de Nederlandse, aldus Harreman: “Zuid-Afrika beschikt bijvoorbeeld over een centrale en up-to-date database, waarin alle financiële producten van alle financiële dienstverleners die een persoon heeft aangeschaft zijn opgenomen. Door hier met Figlo op aan te sluiten verschaffen wij alle Zuid-Afrikaanse consumenten direct inzicht in hun bestaande situatie. Banken in Nederland zouden maar wat graag over een dergelijke basisregistratie beschikken.”

Uitbreiding internationale exposure groeistrategie Figlo

Albert van den Broek, CEO Worldwide bij Figlo, voegt daaraan toe: “Het uitbreiden van ons partnernetwerk om het Figlo Platform wereldwijd beschikbaar te stellen is de belangrijkste doelstelling van onze groeistrategie. “We hebben in Yellowtail een partner gevonden die qua cultuur en aanpak perfect bij ons past. We hebben er alle vertrouwen in dat onze samenwerking leidt tot de succesvolle uitrol van Figlo in Zuid-Afrika.”