Holland Fintech publiceert Dutch Fintech Landscape 3.0

25 november 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Holland Fintech heeft voor de derde keer een infographic ontwikkeld van het Nederlandse Fintech landschap. De infographic toont alle bedrijven in Nederland die financiële diensten verlenen met gebruik van innovatieve technologie, onderverdeeld in vakgebieden. Ten opzichte van de eerste editie is het aantal bedrijven in het overzicht sterk gegroeid.

In april 2016 publiceerde Holland Fintech voor het eerst zijn Dutch Fintech Landscape Infographic. De infographic biedt een zo compleet mogelijk overzicht van de fintechsector in Nederland. In deze eerste editie werden de bedrijven onderverdeeld in 12 verschillende categorieën. Eind mei 2016, iets minder dan twee maanden na de primeur, kwam Holland Fintech met een tweede editie van het overzicht. Het platform had een oproep geplaatst aan Fintech-bedrijven om zich te melden als zij niet in het overzicht stonden. Dutch Fintech Scene Infographic 2.0 telde wel twee keer zoveel bedrijven (ruim 200) als de eerste editie, en introduceerde drie nieuwe categorieën.

DUTCH FINTECH LANDSCAPE 3.0

In november 2016 heeft Holland Fintech opnieuw een update uitgebracht van zijn infographic - Dutch Fintech Landscape 3.0. Het overzicht is weer teruggebracht naar twaalf categorieën door het samenvoeging van gerelateerde groepen bedrijven, met in totaal 29 subcategorieën. Opvallend ten opzichte van de eerdere edities is dat, waar in begin 2016 vooral op het gebied van Payments en Alternative finance veel Fintech-activiteit was, nu ook steeds meer bedrijven ontstaan in de andere segmenten en vakgebieden binnen de financiële dienstverlening – van Mobile payments tot Insurance en Compliance.

Volgens Holland Fintech is de infographic meer dan alleen een handig overzicht van de Fintech activiteit op Nederlandse bodem. Volgens de brancheorganisatie is het tevens een bewijs van het feit dat Nederland – met Amsterdam voorop – een wereldwijd vooraanstaande hub is voor Fintech-bedrijven, waar succesvol financiële innovaties worden ontwikkeld en naar de markt gebracht. Dit zou onder meer te danken zijn aan het gunstige wettelijke klimaat in Nederland voor Fintech startups.