ABN AMRO laat leerlingen kennis maken met ondernemerschap

17 oktober 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Tijdens ‘Ondernemen doe je zo! in 1 dag’ op woensdag 12 oktober lieten 50 ABN AMRO medewerkers 200 VMBO leerlingen kennis maken met ondernemerschap. Ondernemen doe je zo! in 1 dag is een initiatief van JINC en wordt ondersteund door ABN AMRO. 

Ondernemen doe je zo!
‘Ondernemen doe je zo! in 1 dag’ is een verkorte versie van het project Ondernemen doe je zo! van JINC.  In dit project maken jongeren kennis met de theorie en praktijk van ondernemerschap. Coaches uit het bedrijfsleven en zelfstandig ondernemers begeleiden de leerlingen. Waar het reguliere project bestaat uit twaalf lesuren, verspreid over zes weken, worden de jongeren nu in één dag op intensieve wijze ondergedompeld in de wereld van ondernemerschap. “Jongeren ontdekken tijdens ‘Ondernemen doe je zo! in 1 dag’, samen met JINC en coaches van ABN AMRO, álle aspecten van ondernemerschap. Ook aspecten waar ze in eerste instantie misschien niet aan dachten, zoals administratie en belastingen. Ik zie de leerlingen groeien tijdens het project en ondernemerstalent opbloeien”, aldus Daniël Roos, directeur JINC.

Op 12 oktober organiseerde JINC samen met ABN AMRO de eerste editie van het project ‘Ondernemen doe je zo! in 1 dag’. Tijdens dit bijzondere project stappen 200 leerlingen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Leeuwarden voor één dag in de schoenen van een ondernemer.

JINC & ABN AMRO
ABN AMRO is partner van JINC en hoofdsponsor van Ondernemen doe je zo! “ABN AMRO’s ambitie om jongeren een duwtje in de rug te geven bij het ontdekken van hun talent sluit naadloos aan bij JINC en Ondernemen doe je zo!”, aldus Ernst Boekhorst (directeur ABN AMRO Foundation).