ABN AMRO: Eerste Hyperledger Hackathon is een feit

05 oktober 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 1 en 2 oktober vond de eerste Hyperledger Hackathon in Amsterdam. Teams van studenten, FinTechs, startups, IBM’ers en ABN AMRO bouwden tijdens de Hackathon hun eigen ‘toepassing’ op de open source Hyperledger blockchain infrastructuur. Deze blockchain hackathon is een initiatief van ABN AMRO, IBM, Holland Fintech en de Linux Foundation.

Hyperledger Hackathon
Het Hyperledger project is een samenwerking gericht op het bevorderen van blockchain technologie. Doel is het signaleren en ontwikkelen van belangrijke features voor een sectoroverstijgende open standaard voor zogeheten gedistribueerde registers waardoor de manier waarop zakelijke transacties wereldwijd worden verricht, kan veranderen.

Winnaar
Teams van studenten, FinTechs, startups, IBM’ers en ABN AMRO bouwden tijdens de Hackathon hun eigen ‘toepassing’ op de open source Hyperledger blockchain infrastructuur. Ze konden hierbij gebruikmaken van de kennis van de aanwezige blockchain experts van het organiserend comité. Aan het einde van de Hackathon beoordeelde een jury de inspanningen van de teams en de geprogrammeerde toepassingen. Hierbij lette de jury vooral op de klant- en bedrijfswaarde van de bedachte toepassing en de technische implementatie.

Afgelopen zondag is de winnaar van de eerste Hyperledger Hackathon voor blockchain toepassingen bekendgemaakt. Programmeurs bouwden een praktische toepassing voor het opslaan van medische informatie, die kan worden gecontroleerd en bijgewerkt door medici en patiënten, als eigenaren van deze data.

Voor het eerst in Europa

Op 3 en 4 oktober bouwden de blockchain experts zelf verder aan de Hyperledger infrastructuur tijdens het Hackfest. Dit is een reguliere tweemaandelijkse internationale bijeenkomst die dit keer voor het eerst in Europa plaatsvindt.

ABN AMRO en Hyperledger

ABN AMRO volgt de belangrijkste technologische ontwikkelingen op de voet en experimenteert zelfstandig en met derde partijen met nieuwe technologieën. De Hyperledger blockchain technologie heeft veel potentieel en de samenwerking met Hyperledger, IBM en Holland Fintech zorgt voor nieuwe inzichten en kennis over deze technologie.