Dorkas Koenen wordt marketing directeur bij Rabobank

03 oktober 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dorkas Koenen start op 1 december als Directeur Marketing van Rabobank. Daarbij treedt hij toe tot het managementteam van Retail Nederland. Als marketeer deed Koenen ervaring op bij onder andere Fortis en Robeco. Op dit moment is Koenen werkzaam als Chief Marketing Officer bij Essent.

Dorkas Koenen heeft een brede achtergrond in marketing en communicatie, nationaal en internationaal. Hij startte zijn loopbaan als marketeer meer dan 15 jaar geleden in de telecomindustrie bij Libertel (nu Vodafone), deed zijn eerste ervaring in de financiële dienstverlening op bij Fortis en werkte tussen 2006 en 2010 als Directeur Marketing voor Robeco Groep.

Dorkas Koenen wordt marketing directeur bij Rabobank

“Rabobank richt zich in haar strategie en vanuit haar coöperatieve missie volledig op de klant. Marketing is daarbij een cruciale functie. Ik ben erg blij dat we met Dorkas Koenen de kennis, ervaring en het leiderschap in huis halen om daar invulling aan te geven en ons team te versterken. Ik heet Dorkas van harte welkom en wens hem veel succes”, aldus Rien Nagel, lid van de raad van bestuur van Rabobank.

Patrick Lammers, lid raad van bestuur Essent: “Dorkas Koenen is de drijvende kracht geweest achter de marketingtransformatie van Essent. Vanuit zijn rol als marketingdirecteur heeft hij klant- en merkdenken een prominente plek weten te geven in de activiteiten van onze onderneming. We danken Dorkas voor zijn waardevolle bijdrage aan Essent in de afgelopen zes en half jaar en wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol bij de Rabobank.”