ING maakt kans op FD-prijs voor beste jaarverslag

29 september 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Naast AkzoNobel en Randstad is ook ING Groep nog in de race voor de FD Henri Sijthoff-prijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Financieele Dagblad aan het bedrijf met de beste financiële verslaggeving. Op 25 oktober wordt de prijs – in drie verschillende categorieën – uitgereikt.

Ieder jaar reikt het FD de FD Henri Sijthoff-prijs uit. In 2016 wordt de prijs voor de beste financiële verslaggeving voor de 63e keer uitgereikt. De prijs, die vernoemd is naar de eerste directeur van het Financieele Dagblad (ontstaan in september 1943), wordt uitgereikt in drie verschillende categorieën: AEX, overig en niet-beursgenoteerd. Voor het nominatieproces heeft de driekoppige jury* ruim honderd bedrijven beoordeeld, om vervolgens tot een selectie van negen genomineerde ondernemingen te komen.

In de categorie AEX zijn de fondsen AkzoNobel, Randstad en vanuit de financiële sector ING Groep genomineerd. De jury prijst het jaarverslag van ING vanwege de aandacht die wordt besteed aan de impact van innovatie en ‘disruptors’ binnen de financiële sector. De opmars van FinTech-bedrijven speelt een prominente rol in het jaarverslag. AkzoNobel blinkt uit vanwege het inzicht dat het chemiebedrijf geeft in zijn MVO-activiteiten, terwijl Randstad is genomineerd vanwege het uitgebreide overzicht van alle verschillende landen waarin het AEX-fonds actief is.

In de categorie overig zijn vier genomineerden: PostNL, Fugro, Sligro en TKH Group. Bij de categorie ‘niet-beursgenoteerd’ gaat de strijd nog tussen Alliander en NS. De winnaars worden bekendgemaakt op 25 oktober. Vorig jaar werden de drie prijzen in de wacht gesleept door DSM (AEX), NN Group (Overig) en Schiphol (Niet-beursgenoteerd). In 2014 gingen de prijzen naar BinckBank en Achmea. 

* De jury bestaat uit oud-Rabobank en -Achmea commissaris Erik van de Merwe, hoogleraar externe verslaggeving Frans van der Wel en Roderick Munsters, hoofd van de vermogenstak van familiebedrijf Edmond de Rothschild en oud-ceo van Robeco.