Knab: eerste bank met mobiele versie iDEAL

09 november 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voor klanten van Knab is het vanaf november 2012 mogelijk om iDEAL-betalingen te doen met de nieuwste versie van iDEAL. Hiermee is Knab de eerste retailbank die deze nieuwe versie aan haar klanten biedt. Daarnaast heeft Knab een speciale mobiele website voor iDEAL ontwikkeld. Klanten kunnen de mobiele website van iDEAL gebruiken als zij in een webwinkel op een smartphone of tablet aangeven dat zij met iDEAL willen betalen.

iDEAL is een online betalingsmethodiek waarmee klanten direct en veilig producten in online winkels kunnen afrekenen. Het gebruik van deze methodiek is sterk in opkomst de laatste jaren. Dit valt uiteraard samen met de opkomst van online winkelen. In Nederland is iDEAL een van de belangrijkste online betaalmogelijkheden. Volgens de betaalorganisatie Currence worden al meer dan €10 miljoen aankopen per maand via iDEAL afgerekend. 

Nieuwe versie iDeal

De Europese markt voor betalingsverkeer maakt zich op voor de komst van één Europese betaalzone, de zogenoemde Single European Payment Area (SEPA). iDEAL is een betaalstandaard is dat nog gebruikt maakt van de Nederlandse binnenlandse overboeking. Om iDEAL straks zowel voor binnenlandse als grensoverschrijdende eurobetalingen te kunnen gebruiken, is de iDEAL betaalstandaard hiervoor aangepast. Knab is de eerste consumentenbank in Nederland die met de nieuwe versie van iDEAL start.

Mobiele iDEAL-betaling

Het gebruik van iDEAL op een smartphone en tablet liet tot nu toe nog heel wat te wensen over. iDEAL is met name ontwikkeld voor de desktop- of laptopcomputer. Sommige Nederlandse banken, waaronder Knab, hebben daarom een aparte mobiele website ontworpen die speciaal is vormgegeven en beveiligd voor smartphones en tablets.