Pritle breidt uit naar Oostenrijk en Zwitserland

01 juli 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na zijn succesvolle start in Nederland en België heeft Pritle zijn online vermogensbeheerdiensten ook gelanceerd in Oostenrijk en Zwitserland. Het concept blijft hetzelfde: vanaf lage inlegbedragen het vermogen van klanten laten groeien richting door hen ingestelde financiële doelen.

Na de oprichting van Pritle in 2014 door Thomas Bunnik (CEO), Stewart Bowers (CFO) en Azman Hamid (Legal & Risk Director) ging de online particulier vermogensbeheerder in 2015 officieel van start. Doel van de onderneming is een eenvoudig en toegankelijk alternatief te bieden voor het vermogensbeheer bij banken. Bunnik: “Die eenvoud komt enerzijds tot uiting in het gemak waarmee iedereen kan beginnen. Ook mensen met een klein budget en weinig tot geen ervaring met beleggen.”

Pritle breidt uit naar Oostenrijk en Zwitserland

“Daarnaast hebben we een systeem ontwikkeld waarmee we heel gericht naar uw beleggingsdoel kunnen toewerken”, vervolgt Bunnik. Het beheer van het vermogen is geautomatiseerd en selecteert beleggingen aan de hand van het klantprofiel en de risicobereidheid van de klant uit fondsen van bewezen fondsaanbieders zoals BlackRock, Vanguard en StateStreet. Het ingelegde vermogen wordt wereldwijd verdeeld over verschillende type beleggingen, regio’s en sectoren. Voorbeelden die Bunnik noemt van veelvoorkomende beleggingsdoelen zijn “geld voor de studie van de kinderen, een mooie vakantie, of bijvoorbeeld een extra potje voor de oude dag.”

Pritle heeft gister het nieuws naar buiten gebracht dat de online vermogensbeheerder gestart is in Zwitserland en Oostenrijk. Eerder dit jaar startte Pritle al met het aanbieden van zijn online particulier vermogensbeheer in België. Bunnik vertelt: “Na duizenden nieuwe klanten te hebben verwelkomd in Nederland en België hebben we een significante groei weten te realiseren. We gaan nu met dezelfde energie van start in Zwitserland en Oostenrijk. Het is een logische volgende stap in de verdere expansie van onze onderneming in Europa. Uiteindelijk willen we iedere consument in Europa bedienen die op zoek is naar een efficiënte en eenvoudige wijze om meer uit zijn geld te halen.” 

Net als in de Nederlandse en Belgische versie van Pritle kunnen klanten vanaf €10 beleggen, waarbij zij zelf financiële doelen instellen, deze kunnen visualiseren en de voortgang online kunnen volgen op een persoonlijke dashboard. Door periodieke automatische herbalanceringen van de portefeuille worden klanten geholpen om op koers te blijven bij het behalen van de gestelde financiële doelen.