Sollicitantenregen bij Goldman Sachs en JPMorgan

07 juni 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Goldman Sachs en JPMorgan zien het aantal sollicitanten op hun vacatures in hoog tempo stijgen. Bij Goldman Sachs is het aantal sollicitaties voor banen deze zomer reeds de kwart miljoen gepasseerd.

De internationale bankensector heeft aanzienlijk gezichtsverlies geleden als gevolg van de financiële crisis. Banken werden gezien als veroorzaker van de crisis en consumenten verloren het vertrouwen in de banken doordat zij in de moeilijkheden kwamen om aan hun verplichtingen te voldoen, en in een aantal gevallen zelfs van faillissement gered moesten worden met belastinggeld. Vanwege de imagoschade verwachtten veel mensen een zogeheten ‘braindrain’ in de financiële sector, omdat afgestudeerde talenten of ervaren krachten liever niet aan het werk zouden gaan in een sector met zo’n slecht imago.

Sollicitantenregen

Als het aan Goldman Sachs en JPMorgan ligt, is er echter geen sprake van een braindrain. De twee zakenbanken zien het aantal sollicitanten voor hun vacatures juist sterk groeien. De Financial Times meldt dat Goldman Sachs in 2016 al meer dan 250.000 CV’s heeft ontvangen voor banen deze zomer. Wereldwijd steeg het aantal sollicitaties bij de Amerikaanse investeringsbank met 40% de afgelopen vier jaar. Ook JPMorgan meldt een forse toename van het aantal sollicitaties met 40% groei ten opzichte van twee jaar terug. 

Een reden voor de sterke groei in het aantal sollicitanten is het feit dat er minder investeringsbanken over zijn gebleven door faillissementen in de crisisperiode – waaronder Lehman Brothers en Bear Stearns. Bovendien doen banken er veel aan om van hun slechte reputatie af te komen, en zetten zich er daarom voor in om een aantrekkelijkere werkgever te worden.