Pilot RegioBank | Oranje Fonds veilig vervoer collectegeld

18 mei 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

RegioBank en het Oranje Fonds houden een pilot in Limburg voor het vervoer van collectegeld. In de week van 17 t/m 21 mei is de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds. Tijdens de collecteweek kunnen de collectanten het collectegeld afgeven bij een deelnemend RegioBank kantoor in de buurt. Als de pilot een succes is dan overwegen RegioBank en het Oranje Fonds deze manier van samenwerken landelijk in te voeren.

Het Oranje Fonds steunt grote en kleine organisaties in het hele land en heeft tot doel om het contact te bevorderen tussen verschillende groepen mensen. Het Fonds is bekend van onder andere NLdoet, Burendag en de Appeltjes van Oranje. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. In de week van 17 t/m 21 mei is dit jaar de jaarlijkse collecte van het Oranje Fonds. Verenigingen en stichtingen die collecteren mogen de helft van het opgehaald collectegeld zelf gebruiken en de andere helft wordt ingezet voor sociale projecten in hun eigen provincie.

RegioBank - Oranje Fonds

Om de samenwerking extra kracht bij te zetten doneert RegioBank vijf euro aan het Oranje Fonds voor elke klant in Nederland die internetbankieren voor 10 juni aanvraagt of de RegioBank Mobiel Bankieren app downloadt. Deze donaties komen terecht in de provincie waar de klant woont. Zo wordt het geld besteed aan sociale initiatieven in de eigen provincie. Het Oranje Fonds steunt jaarlijks 7.000 sociale initiatieven in buurten in Nederland. “Net als het Oranje Fonds wil RegioBank dat de buurt een fijne plek is om te wonen. Bijvoorbeeld door middel van een gezellige buurtvereniging, een leuke ontmoetingsplek of een stichting die mensen met een beperking helpt. RegioBank steunt daarom het Oranje Fonds”, aldus een woordvoerder van de bank.

“RegioBank is met haar kantoren veel aanwezig in Limburg. De collectanten hebben zo altijd een RegioBank om de hoek waar zij het collectegeld naar toe kunnen brengen”, zegt Jonne Boesjes, plaatsvervangend directeur van het Oranje Fonds. Ze voegt toe: “Daar wordt vervolgens het geld opgehaald door de reguliere RegioBank transporten van SecurCash en overgemaakt naar het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds in Limburg bespaart zo enkele duizenden euro’s.”