FinTech in de spotlights bij NRC Live De Fintech-belofte

13 april 2016 Banken.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 11 mei organiseert NRC Live in Amsterdam het evenement De Fintech-belofte. Meerdere prominente sprekers maken hun opwachting, onder wie FinTech-afgezant Willem Vermeend, AFM bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven en ABN-bestuurder Chris Vogelzang om te bespreken hoe de financiële sector van de toekomst eruit zal zien. Hierbij staan FinTech-ontwikkelingen op het gebied van Big Data, robo-advies en blockchain centraal.

FinTech is sinds enkele jaren een hot item in zowel de financiële sector als de media. Ook onder investeerders zijn FinTech-bedrijven een gewilde investering, zichtbaar in het feit dat bijvoorbeeld de FinTech-investeringen van durfinvesteerders in 2015 voor het tweede jaar op rij in volume zijn verdubbeld. Deskundigen zijn het erover eens dat FinTech de potentie heeft om de financiële markt te verstoren, en zowel kansen als bedreigingen biedt voor traditionele financiële spelers.

Om de laatste ontwikkelingen op het gebied van FinTech en financiële innovatie in de spotlights te zetten organiseert NRC Live op 11 mei De Fintech-belofte, een evenement voor beslissers en strategen uit het financiële bedrijfsleven. Tijdens het evenement, dat plaatsvindt in Amsterdam, presenteren koplopers en hoofdrolspelers uit de financiële sector toekomstscenario’s, kansen en knelpunten voor de secter als gevolg van trends en ontwikkelingen in financiële technologie. Specifiek staan drie ontwikkelingen centraal, Big Data, blockchain technologie en robotisering – met name robo-adviseurs

Sprekers tijdens NRC live event 1

De Fintech-belofte bestaat uit een centraal programma, waar in totaal zo’n 12 prominente sprekers aan het woord komen. Willem Vermeend, de FinTech-afgezant van Nederland, zal op deze dag onder meer het podium delen met Merel van Vroonhoven, de bestuursvoorzitter van de AFM, Chris Vogelzang (RVB-lid ABN AMRO), René Frijters (oprichter Knab), en David Knibbe (RVB-lid NN Group). Ook Daan Dijkhuizen, Managing Director van Topicus, zal tijdens De Fintech-belofte het podium betreden, evenals Sander van Loosbroek (Cegeka), Sander Klous (hoogleraar UvA), Thomas Bunnik (Pritle), Fabian Vandenreydt (SWIFT) en Sander Duivestein (ViNT). Tot slot is ook Roger Peverelli, auteur van het boek Reinventing Financial Services en partner bij VODW, aangetrokken als spreker voor het FinTech-event.

Sprekers tijdens NRC live event 2

De dag wordt voorgezeten door tv-presentatrice Janneke Willemse, en zal na ontvangst en opening aftrappen met het bespreken van de toekomst van de financiële sector. Hierna wordt achtereenvolgens ingegaan op de rol van toezichthouders, de internationale ontwikkelingen van FinTech, customer engagement, blockchain, big data, en robo-advies. Ook worden er tijdens de dag drie challenger presentaties gegeven door FinTech spelers. De eerste challenger-pitch is nog niet ingevuld en wordt prijsgegeven aan de winnaar van de startup-pitch betalen/blockchain, de andere twee worden verzorgd door Pritle en Topicus.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of tickets terecht op de website van de Fintech-belofte.