Natalia Goncharova voorzitter WIFS netwerkvereniging

25 maart 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Natalia Goncharova is de nieuwe voorzitter van WIFS (Woman In Financial Services). Goncharova werkt sinds 2007 bij ABN AMRO, en was hiervoor al langere tijd actief binnen het netwerk. Zij volgt Nicolette Loonen op, die na ruim vijf jaar de voorzittersfunctie overdroeg.

Natalia Goncharova woont sinds 2001 in Nederland en is van Russische afkomst. Voordat zij naar Nederland verhuisde was Goncharova actief in diverse functies binnen het Russische bedrijfsleven en werkzaam als Associated Professor Economie aan de Stavropol State University. Eenmaal in Nederland promoveerde zij in kwantitatieve economie aan de Wageningen University en trad in 2007 in dienst bij ABN AMRO. Momenteel bekleedt zij daar de functie van Senior Performance Manager Corporate Banking.

Natalia Goncharova voorzitter WIFS netwerkclub

Naast haar professionele loopbaan is Goncharova al meerdere jaren actief binnen WIFS (Woman In Financial Services), een netwerkvereniging voor vrouwen binnen de financiële dienstverlening. Als bestuurslid is zij onder meer verantwoordelijk voor de WIFS onderzoeksportefeuille, waarin wordt samengewerkt met consultancybureau Hay Group, en het partnershipbeleid van het netwerk. Tevens is zij voorzitter van de activiteitencommissie en vanuit deze rol verantwoordelijk voor de organisatie van de verenigings-activiteiten.

Bestuursvoorzitter WIFS
Onlangs is bekendgemaakt dat Goncharova het stokje van Nicolette Loonen heeft overgenomen als de nieuwe bestuursvoorzitter van WIFS. Loonen stond al ruim vijf jaar aan het hoofd van het netwerk, en heeft besloten dat het tijd is om het stokje over te dragen. Goncharova heeft onlangs aangegeven verheugd te zijn met haar benoeming, en dat zij de ingezette weg van haar voorganger zal voortzetten. “Ik wil een betere balans tussen feminiene en masculiene waarden in het belang van de financiële sector. Dat strekt dus verder dan alleen het genderdebat”, aldus Goncharova.