Deutsche bank versterkt kapitaal door aandelenuitgifte

01 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Deutsche bank heeft haar nettowinst in het eerste kwartaal van dit jaar met 18% zien stijgen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012. Haar nettowinst steeg tot €1,7 miljard. Daarnaast heeft Deutsche Bank gisteren nieuwe aandelen uitgegeven waardoor haar kapitaalpositie met €2,96 miljard wordt versterkt.

Sterkere kapitaalpositie door aandelenuitgifte
Deutsche Bank heeft door de plaatsing van nieuwe aandelen bij institutionele investeerders haar Basel III Core Tier 1-ratio verhoogd van 8,8% per 31 maart 2013 tot ongeveer 9,5%. Bij plaatsing hadden de aandelen een prijs van €32,90 per aandeel. De totale bruto-opbrengst bedraagt € 2,96 miljard. Het uiteindelijke doel van Deutsche Bank is om boven een Core Tier 1-ratio van 10% uit te komen in 2015.

Deutsche Bank - Kapitaalpositie

 

Nettowinst in het eerste kwartaal stijgt met 18%
De bekendmaking van de aandelenuitgifte overschaduwde de kwartaalcijfers van de bank. De grootste bank van Duitsland heeft in het eerste kwartaal een nettowinst gerealiseerd van €1,7 miljard ten opzichte van €1,4 miljard in de eerste drie maanden van 2012. Daarnaast maakte de bank bekend dat de uitvoering van haar kostenbesparingsprogramma volgens plan verloopt.

Jürgen Fitschen en Anshu Jain, co-voorzitters van de Raad van Bestuur en Group Executive Committee: "Wij zijn trots op de prestaties van de bank in het eerste kwartaal van 2013. Wij leveren solide financiële prestaties, met een aanzienlijke winstgroei ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit weerspiegelt de kracht van onze organisatie in een periode van uitdagingen op het gebied van regelgeving en kostenbesparingen die voortvloeien uit onze Operational Excellence Program".

Deutsche Bank - Nettowinst Q1 2013