Banken maken kosten van beleggen inzichtelijk

11 januari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

In 2015 geven zeven Nederlandse banken op hun website informatie over de kosten van beleggen. Dit jaar gaan de banken nog een stap verder om de kosten van beleggen inzichtelijk te maken. Beleggers krijgen van hun bank in 2016 een overzicht van de daadwerkelijk gemaakte kosten van hun beleggingsportefeuille. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Vorig jaar zijn ABN AMRO, ING, Rabobank, SNS, ASN, Regiobank en Van Lanschot begonnen met het verbeteren van de informatie over de kosten van beleggen. Op de websites van deze banken krijgen beleggers inzicht in de geschatte kosten van zowel de dienstverlening als het product op basis van een voorbeeldportefeuille.

Informatie kosten van beleggen

Dit jaar gaan banken nog een stap verder om de kosten van beleggen inzichtelijk te maken. Vanaf 2016 krijgt iedere klant, op één heldere overzichtspagina, naast zijn persoonlijke bancaire kosten van het afgelopen jaar nu ook inzicht in de doorlopende kosten van de producten in zijn beleggingsportefeuille.

Klanten kunnen op basis van de factoren risico, rendement en kosten een afgewogen keuze maken voor een beleggingsdienstverlener of een portefeuille. Door de transparantie op deze gebieden verder te verbeteren, stellen banken de klant beter in staat afgewogen keuzes te maken, aldus de NVB.