Nog enkele banken in de race voor Keytrade

04 november 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Na een eerste selectie zijn er nog maar een paar banken over voor de overname van de Belgische onlinebank Keytrade. Het moederbedrijf van Keytrade, de Belgische coöperatieve bank Crelan, heeft begin september de zakenbank Lazard gemandateerd om een koper te vinden voor onlinebank Keytrade. Op basis van de ingediende biedingen selecteerde Lazard een handvol kandidaten. Bij de overgebleven partijen zitten, volgens ingewijden, onder meer ING, Crédit Mutuel Arkéa (Fortuneo) en Société Générale (Boursorama).

De interesse van ING en de Franse banken Crédit Mutuel Arkéa en Société Générale voor onlinebank Keytrade is niet zo verrassend.

Crédit Mutuel Arkéa: Kritieke massa in Belgische markt

Het Franse Crédit Mutuel Arkéa is in hetzelfde marktsegment als onlinebank Keytrade werkzaam met de onlinebank Fortuneo. Deze bank heeft ook een Belgische vestiging, maar die is erg klein. Keytrade is een interessante investering voor Crédit Mutuel Arkéa. Door een overname van Keytrade kan de Franse bank voldoende kritische massa bereiken.

Keytrade Bank

Boursorama: Toegang tot Belgische markt

Boursorama, onderdeel van de grote Franse bank Société Générale, is net als Keytrade een onlinebank. Boursorama is in Frankrijk een grote speler. Behalve in Frankrijk is Boursorama actief op de Spaanse en de Duitse markt. In België is de Franse internetbank echter nog niet aanwezig. Een overname kan onlinebank Boursorama toegang verschaffen tot België.

ING: Interesse in dienstverlening en technologie

ING hecht veel belang aan digitale dienstverlening en technologische innovatie. De belangstelling van ING voor onlinebank Keytrade komt daar uit voort. ING België begaf zich al eerder op het overnamepad. De bank kocht begin september het Belgische digitale forum Qustomer.

Keytrade biedt naast beleggingen, ook spaarrekeningen, verzekeringen en onlinevermogensbeheer aan. Op de Belgische markt is Keytrade qua aantal transacties de grootste speler na Binckbank.