ING neemt digitale startup Qustomer over in België

09 september 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

ING België heeft onlangs Qustomer overgenomen, een startup die digitale loyaliteitskaarten levert aan consumenten. “We hebben in ING een logische partner gevonden, de beste partner om Qustomer naar het volgende niveau te tillen”, aldus Alex Cardon, medeoprichter van Qustomer.

Qustomer is een Belgische startup die in 2012 is opgericht door Alex Cardon, Alexis d’Oultremont, Antoine Humbeeck en Quentin Adam. De innovatieve onderneming heeft een digitale klantenkaart ontwikkeld die de loyaliteitsprogramma’s van retailers ondersteunt. Dit maakt een portemonnee vol spaarkaarten en klantenkaarten overbodig, consumenten hebben genoeg aan hun Qustomer-kaart of hoeven niet eens meer een fysieke kaart mee te nemen, omdat de mobiele app de kaart volledig kan vervangen.

Alex Cardon, medeoprichter van de Belgische klantenkaartleverancier, vertelt: “De visie van alle vier de oprichters is altijd geweest om digitale innovatie naar retailers te brengen. De eerste stap daarbij was het radicaal heroverwegen hoe retailers interacteren met hun klanten via digitale loyaliteitsprogramma’s en marketing.” Drie jaar na de oprichting heeft Qustomer meer dan 800.000 klanten en wordt de kaart geaccepteerd door meer dan 1.000 retailers.

Qustomer

ING België heeft onlangs besloten Qustomer over te nemen. Rik Vandenberghe, CEO van ING België, vertelt in een reactie op de deal: “Deze overname past in de Think Forward strategie van ING om – voor zowel consumenten als detailhandel klanten – een onderscheidende customer experience te creëren in het snel veranderende payments en shopping experience landschap. Tegelijkertijd doet de overname recht aan ING’s strategie om innovatie te versnellen om te voldoen aan veranderende klantenbehoeften door te werken met zowel gemotiveerde interne teams als onafhankelijke partners en startups*.”

Het bedrag waarvoor ING België de innovatieve startup heeft overgenomen is niet bekendgemaakt, maar wel laat de bank weten dat het team van Qustomer onafhankelijk zal blijven opereren. De deal met ING stelt Qustomer in staat om zijn groei te versnellen. Cardon reageert op de deal: “Het is nu tijd om opnieuw op avontuur te gaan om zo ons productaanbod verder te ontwikkelen en onze groei te versnellen. We hebben in ING een logische partner gevonden, de beste partner om Qustomer naar het volgende niveau te tillen.”

* Eerder dit jaar lanceerde ING België het FinTech Village in Brussel, waarin de bank FinTech startups begeleidt om hun innovatieproces te versnellen.