Schakel! tussen banken en schuldhulpverleners NVVK

21 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Een toenemend aantal huiseigenaren kan de maandelijkse kosten voor hun hypotheek niet meer opbrengen. Om eigen huiseigenaren met betalingsproblemen beter de weg te wijzen en van dienst te zijn hebben de Schuldhulpverleners, verenigd in de NVVK, en ABN AMRO, ING, Obvion, Rabobank, SNS Bank en REAAL het samenwerkingsverband Schakel! opgericht. Dit meldde de Brancheorganisatie van schuldhulpverlening NVVK.

Schakel!
Via Schakel! treden schuldhulpverleners en hypotheekverstrekkers in een vroeg stadium met elkaar in contact over een hypotheekklant die zich meldt bij de schuldhulpverlening. Door gezamenlijk op te trekken zijn de partijen beter in staat om een goed beeld te krijgen van de persoonlijke financiële situatie van de klant. Hierdoor kan sneller en eenvoudiger een passende oplossing gevonden worden zodat het klantbelang nog beter kan worden gediend. Klanten bepalen overigens zelf of zij gebruik maken van deze samenwerkingsmogelijkheid.

Toenemend aantal huiseigenaren met betalingsachterstanden
Uit de BKR Hypotheekbarometer blijkt dat meer huiseigenaren de maandelijkse kosten voor hun hypotheek niet kunnen opbrengen. Het aantal betalingsachterstanden op de hypotheek is het afgelopen jaar toegenomen met 25,3%. Op dit moment hebben 81.888 huiseigenaren moeite om hun hypotheek te betalen. Ondanks de aanhoudende stijging, is het aantal achterstanden op de hypotheek ten opzichte van het totaal nog relatief laag. 1,6% van het totaal aantal huiseigenaren in Nederland heeft op dit moment een achterstand.