Citi: Goede resultaten bij zware marktomstandigheden

16 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Citigroup, de derde grootste bank van Amerika heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst gerealiseerd van $ 3,8 miljard, een stijging van 30% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012. De winststijging is grotendeels toe te rekenen aan betere resultaten van haar investment bank activiteiten, handel in effecten en kleinere verliezen van haar kredietportefeuille. Dit maakte Citigroup vandaag bekend tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers. Citigroup: Q1 2013

‘Goede resultaten bij aanhoudende zware marktomstandigheden’
Michael Corbat, Chief Executive Officer van Citigroup: “Het realiseren van consistente, hoogwaardige resultaten is één van mijn topprioriteiten en deze resultaten zijn bemoedigend. Tijdens het eerste kwartaal hebben we geprofiteerd van sterke seizoensgebonden resultaten in onze market businesses, aanhoudende goede resultaten van onze investment bank activiteiten, de groei van leningen en depositio’s en een gunstiger krediet-omgeving. De marktomstandigheden blijven echter uitdagend en we zullen dan ook nog verder worden getest in de loop van dit jaar.”

Citigroup boekt hogere winst

"Aanvullend op de prestaties van onze business lines hebben we op diverse andere gebieden voortgang geboekt. Zo hebben we de druk op onze inkomsten veroorzaakt door Citi Holdings verminderd en is onze kapitaalpositie verbeterd naar een geschat Tier 1 ratio van 9,3%. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van een bescheiden bedrag aan belastingvorderingen”, aldus de topman van de Amerikaanse bank.

Eerder kwamen JP Morgan Chase en Wells Fargo met goede kwartaalcijfers naar buiten.