Citigroup gaat ongevaccineerde werknemers ontslaan

11 januari 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Amerikaanse zakenbank Citigroup is van plan om ongevaccineerde werknemers eind januari te ontslaan. Dat stellen CNN en persbureau Bloomberg op basis van een uitgelekte interne memo. Werknemers die vanwege religieuze of medische redenen nog niet gevaccineerd zijn, worden uitgezonderd van de maatregel.

Citigroup is daarmee de eerste bank op Wall Street die de vaccinatieplicht in de praktijk brengt. Andere Amerikaanse banken zoals Goldman Sachs, Morgan Stanley en JPMorgan Chase verplichten hun ongevaccineerde personeel vooralsnog enkel tot thuiswerken.

In juni stelde Morgan Stanley-CEO James Gorman overigens dat thuiswerkers wat hem betreft een lager salaris hoorden te krijgen dan personeel dat wel naar kantoor komt. “Iemand die de hele dag vanuit Colorado werkt, hoort niet evenveel salaris te ontvangen als iemand die naar New York komt. Als je een loon wil naar New York-standaarden, moet je hier ook komen werken”, aldus Gorman. Of ongevaccineerde werknemers die thuiswerken ook bij deze groep horen is onbekend.

Citigroup gaat ongevaccineerde werknemers ontslaan

Wettelijke vaccinatieplicht

Hoewel er nog een juridische strijd over wordt gevoerd, probeert de Amerikaanse president Joe Biden momenteel een wettelijke vaccinatieplicht voor bedrijven in te voeren. Naast Citigroup hebben slechts een paar andere grote Amerikaanse bedrijven – waaronder Google en United Airlines – aangekondigd zich aan deze vaccinatieplicht te houden.