McKinsey onderzoekt nieuwe omzetkansen BinckBank

14 augustus 2012 Banken.nl 1 min. leestijd

BinckBank heeft McKinsey & Company ingehuurd om uitbreidingsmogelijkheden te onderzoeken voor zijn vermogensbeheertak Alex. De bank heeft de doelstelling om de omzet van Alex in de komende jaren sterk te verhogen, om zodoende zijn kwetsbaarheid voor het sentiment op de aandelenmarkten te beperken. Dat heeft bestuursvoorzitter Koen Beentjes onlangs bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.
 
Over de uitbreidingsmogelijkheden zei de BinckBank topman het volgende: “Dan moet je denken aan mogelijkheden als obligatiesparen en banksparen”.
 
Teleurstellende kwartaalcijfers
BinckBank kampt met teruglopende winstgevendheid. Tijdens de presentatie noemde Koen Beentjes de recente kwartaalcijfers ‘teleurstellend’. De operationele winst van Binck daalde van €10,3 miljoen in het tweede kwataal vorig jaar tot €7,8 miljoen in dezelfde periode dit jaar. Omdat de bank nog geen ommekeer verwacht in de terugloop van de transactievolumes, verwacht het dat het moeilijk wordt om het hoge winstniveau van de afgelopen jaren te handhaven. Een sterke groei van Alex zou dit gat moeten opvullen.
 
Over BinckBank
BinckBank is in Nederland de populairste effectenbank voor particuliere beleggers.