PwC verdiende al 600 mln aan faillissement Lehman

24 april 2012 Banken.nl 1 min. leestijd

PwC heeft als curator van Lehman Brothers in Europa tot dusver zo'n €600 miljoen verdiend aan de afhandeling van het faillissement. Het adviesbureau is sinds september 2008 bezig met het beoordelen van claims en het vaststellen van restwaarden van de Europese tak van de gevallen zakenbank. In de afgelopen 6 maanden heeft het Big4 kantoor meer dan 230,000 uur gedeclareerd tegen een gemiddeld tarief van net boven de €350 per uur.

250 PwC adviseurs
Volgens de Britse krant The Telegraph werken er structureel circa 250 PwC adviseurs aan de ontmanteling van de Amerikaanse bank. In totaal hebben meer dan 1.800 PwC’ers aan de afwikkeling van het faillissement gewerkt. Naast PwC is ook restructuring adviesbureau Alvarez & Marsal (A&M) grootverdiener: begin 2012 bereikte A&M de mijlpaal van een half miljard (€500 miljoen) aan consultancy fees.

Meer dan 1,000 adviseurs per dag in de VS
Het faillissement van Lehman Brothers wordt momenteel zowel in de V.S. als in Europa afgehandeld. De afhandeling in Europa is qua omvang een stuk bescheidener dan in de VS. Uit Amerikaanse bronnen blijkt dat daar dagelijks meer dan 1,000 consultants werken aan het faillissement van de bank. Verwacht wordt dat er nog tien jaar nodig zal zijn om de ontmanteling te voltooien.