Bank of England executive naar Alvarez & Marsal

11 oktober 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Paul Sharma, Executive Director of policy van de Bank of England en deputy head van de Engelse financiële toezichthouder PRA*, heeft de overstap gemaakt naar consultancybedrijf Alvarez & Marsal. Bij het adviesbureau zal hij mede leiding geven aan de regulatory praktijk. Sharma zal gevestigd zijn in A&M’s kantoor in Londen.

“In de laatste twintig jaar heb ik als regulator een breed spectrum aan uitdagingen en ontwikkelingen in wereldwijde en binnenlandse wetgeving binnen zowel banking als verzekeringen mogen ervaren. Het was een grote eer om voor de Bank of England te werken, maar nu is het tijd om een nieuwe uitdaging op te zoeken en ik wens al mijn collega’s het beste voor de toekomst” zegt Paul Sharma.

Bank of England - Alvarez Marsal

Andrew Bailey, topman van de PRA, zegt: “Als executive director of policy, speelde Paul een essentiële rol in de realisatie van PRA’s beleidsdoelstellingen op wereldwijd-, Europees- en lokaal niveau in diverse kwesties”.

*De Prudential Regulation Authority (PRA) is de financial services toezichthouder in de UK. De PRA maakt deel uit van de Bank of England en is verantwoordelijk voor prudential regulation en toezicht van financiële instellingen, vergelijkbaar met de rol van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in Nederland.