PwC: Europese schuld Lehman Brothers is 7,6 miljard

02 januari 2010 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Europese klanten van de failliete Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers gaan 11 miljard dollar (circa 7,6 miljard euro) recupereren. Meer dan 90 procent van de ex-klanten van de bank hebben ingestemd met een dergelijke regeling.

Dat heeft het adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) in Londen meegedeeld. PwC treedt op als vereffenaar van de Britse en Europese dochter van Lehman Brothers.

De betrokkenen hebben tot 19 maart 2010 de tijd om hun aanspraken te laten gelden. Kort daarna zal dan gestart worden met de betalingen.

Sinds het faillissement van de bank op 15 september 2008 werd ruim 32 miljard dollar aan activa bevroren. Daarvan werd reeds 13,3 miljard dollar aan investeerders terugbezorgd. De instorting van Lehman Brothers in de V.S. betekende het begin van de financiële crisis, en later de economische crisis.

In oktober 2009 werd bekend dat de afwikkeling van het faillissement van Lehman Brothers al meer dan €168 miljoen euro aan fees heeft opgeleverd voor PricewaterhouseCoopers (PwC). Alvarez & Marsal (A&M), 's werelds grootste restructuring adviesbureau, heeft inmiddels meer dan €100 miljoen verdiend aan fees voor de circa 20 verschillende restructuring projecten die het begeleidt.