McKinsey Senior Partner Robert Reibestein in RvC ING

10 februari 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

ING wil ex-McKinsey & Company Senior Partner Robert Reibestein benoemen in de Raad van Commissarissen. Dat heeft de bank en verzekeraar bekendgemaakt. Robert Reibestein heeft bijna 30 jaar gewerkt voor het strategy consulting kantoor, tussen de begin jaren tachtig en eind vorig jaar. Hij bekleedde o.a. de functies van Managing Partner EMEA (2009 – 2011), hoofd van de Europese financiële adviespraktijk (2003 - 2009) en Managing Partner van McKinsey Amsterdam (1995 - 2003).

Naast de benoeming van Robert Reibestein heeft ING ook Yvonne van Rooy (voormalig staatssecretaris van Economische Zaken) voorsteld als RvC lid. Beide kandidaten worden voorgedragen op de aandeelhoudersvergadering van 14 mei 2012. Wanneer de aandeelhouders de benoemingen goedkeuren dan kan Yvonne van Rooy per direct beginnen, Robert Reibestein begint pas op 1 januari 2013 in verband met de onafhankelijkscriterium in de Nederlandse Corporate Governance Code.

Over Robert Reibestein
Robert Reibestein begon zijn carrière bij McKinsey & Company in 1982. In de 13 daaropvolgende jaren groeide hij door de rangen van Felllow tot Partner. In 1995 werd hij benoemd tot de Managing Partner van McKinsey Amsterdam, een functie die hij ruim acht jaar vervulde. Vanaf october 2003 werd hij verantwoordelijk voor de Europese financiële adviespraktijk. Hij is destijds opgevolgd door Wiebe Draijer, die nog steeds aan het roer staat van het bedrijf.