IG&H: financiele tussenpersonen online vergelijken

23 november 2010 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Financiële tussenpersonen van verzekeringsproducten moeten binnenkort op basis van hun uurtarief factureren aan klanten. De toegenomen transparantie zal leiden tot verhoogde concurrentie en dat resulteert weer in betere tarieven en service naar klanten. Volgens  Mathijs Mons, partner bij IG&H Consulting & Interim, bestaat er straks een grote behoefte om intermediairs te kunnen vergelijken.

Mathijs Mons: “Klanten willen inzicht hebben in wat een passende beloning is, bijvoorbeeld bij een hypotheekadvies of bij het sluiten van een pensioenverzekering. Tegelijk wil de consument weten wat voor service een tussenpersoon biedt en hoe anderen dat ervaren. Er zullen dan ook snel sites komen die hen vergelijken.” De eerste beoordelingssites zijn al in de maak.

Consumentenbond

Volgens de adviseur van IG&H Consulting & Interim zou het goed zijn als een partij als de Consumentenbond met een dergelijk initiatief komt. “De bond zou op begrijpelijke wijze voor consumenten inzichtelijk kunnen maken hoe een bepaalde tussenpersoon functioneert, wat zijn tarieven zijn, wat zijn expertise en dergelijke is. Daarnaast zouden consumenten hun beoordeling kunnen geven. Dit kan zorgen voor een goede mix van objectieve en subjectieve normen.”