Achmea benoemt nieuwe leden Raad van Bestuur

01 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Achmea benoemt twee nieuwe leden voor haar Raad van Bestuur. Met ingang van 1 april wordt Huub Arendse, momenteel partner bij KPMG Nederland, benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) van Achmea. Tevens treedt Roelof Konterman, de huidige voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, als lid toe tot de Raad van Bestuur.

Met het eerdere vertrek van Gerard van Olphen naar SNS REAAL is de Raad van Bestuur van Achmea grotendeels vernieuwd. Per 1 februari is Willem van Duin bestuursvoorzitter van Achmea.

Willem van Duin: "Ik ben verheugd met deze goede aanvullingen in onze Raad van Bestuur. Het is positief dat beide personen onze onderneming goed kennen. Met Huub Arendse krijgen we een ervaren specialist in huis op het gebied van accounting en financiële aansturing van verzekeraars en hij is daarnaast goed vertrouwd met Achmea. Roelof Konterman kan bogen op een brede ervaring binnen onze organisatie, zowel in het geprivatiseerde zorgveld alsook op internationaal gebied."

Huub Arendse
Huub Arendse (RA, 54 jaar) werkt sinds 1982 bij KPMG en gaf tot 2007 leiding aan de Financial Services activiteiten. Tevens is Arendse lid van het Global Insurance Leadership Team van KPMG International.

Roelof Konterman
Roelof Konterman (56 jaar) is sinds 1983 werkzaam bij Achmea in diverse functies, waaronder vijf jaar in het buitenland. Vanaf 2004 was hij in diverse directiefuncties actief bij Achmea Zorg. Sinds 2008 is hij voorzitter van de divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, waar in 2011 Agis aan is toegevoegd.