BNP koopt ABN dochter Nachenius, Tjeenk & Co

19 april 2005 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

BNP Paribas heeft de private banking dochter van ABN Amro – Nachenius, Tjeenk & Co – overgenomen. Circa 60 medewerkers van ABN Amro maken de overstap naar de Franse bank. Naar verwachting zal de transactie aan het begin van het tweede halfjaar van 2005 worden afgerond. De transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de goedkeuring van toezichthoudende instanties.

Nachenius, Tjeenk & Co beheert meer dan €1,3 miljard voor vermogende particulieren en bedrijven.

Nederlandse private banking markt
In een persbericht laat BNP Paribas weten dat het met de overname een belangrijke stap zet in de uitbreiding van haar marktpositie in Nederland. De overname van Nachenius, Tjeenk & Co geeft ons het solide platform waarnaar wij op zoek zijn om toegang tot de Nederlandse private banking-markt te krijgen" zegt Alain Papiasse, hoofd van de divisie Asset Management & Services van BNP Paribas.

Cees Bijloos, directievoorzitter van Nachenius, Tjeenk & Co: "Wij zijn opgetogen over deze transactie en wij zijn ervan overtuigd dat BNP Paribas de juiste partner is om dankzij een breder producten- en dienstenpakket onze klanten effectief te bedienen en onze activiteiten uit te breiden. Onze teams kijken vol verwachting uit naar de toekomstige nauwe samenwerking met BNP Paribas. Deze combinatie zal voor onze klanten zeer aantrekkelijke mogelijkheden opleveren, terwijl voor onze medewerkers hun loopbaanperspectieven worden verbreed".