SNS opent Overstapwinkel op Rotterdam CS

15 juni 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Afgelopen vrijdag heeft SNS de eerste Overstapwinkel van Nederland geopend op Rotterdam Centraal Station. Met de Overstapwinkel wil SNS mensen laten zien dat overstappen naar een andere bank niet ingewikkeld is en dat er wat te kiezen valt in de Nederlandse bankensector. De ‘pop up-store’ is open tot eind augustus 2015.

Overstappen van bank
Vier op de tien Nederlanders overweegt om over te stappen van bank. Maar minder dan 1% doet dat ook echt. Nederlanders blijven vooral bij hun huidige bank omdat wisselen van betaalrekening gedoe lijkt (20%). En nog eens 20% denkt dat overstappen niets oplevert. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS (januari 2015). Met de Overstapwinkel wil SNS laten zien dat er wel degelijk wat te kiezen valt in het Nederlandse bankenlandschap.

SNS Overstapwinkel
Ronald Pieters, directeur SNS Winkels: “Veel mensen willen overstappen naar een andere bank, maar doen het niet omdat het veel gedoe lijkt. SNS wil de bankenmarkt in beweging krijgen en juist die barrières doorbreken die mensen ervaren bij het overstappen. Met de Overstapwinkel in Rotterdam zetten we onze ambitie kracht bij. Hier gaan mensen ervaren dat overstappen voordeel oplevert en niet ingewikkeld is. Eigenlijk heel normaal.” De SNS Overstapwinkel in Rotterdam is open tot eind augustus 2015.

SNS Overstapwinkel

Geen normaal bankkantoor
SNS hanteert een echte retailformule in haar Overstapwinkel. Met deze formule gaat de bank de komende tijd experimenteren. Ronald Pieters: “SNS heeft sinds 2007 winkels in plaats van bankkantoren. We lopen daarmee voor op andere banken. Ook met deze Overstapwinkel op Rotterdam CS. Hij lijkt niet op een bankkantoor en kent een aantal nieuwe services. Je kunt bijvoorbeeld klant worden bij SNS met je mobiel. Als het een succes is, openen we er meer.”