Crowdfundingaanbod in maand mei explosief gestegen

02 juni 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In één maand tijd is het aanbod van crowdfundingprojecten in Nederland gestegen van €7,4 miljoen naar €8,9 miljoen. Het totaal aantal projecten waar investeerders uit kunnen kiezen is in diezelfde periode gestegen met 15% naar 98 projecten. Dat blijkt uit data van Crowdfundmarkt.nl

Na de lancering van Fundwijzer.nl en het crowdfunding overzicht Fundipal.nl, is Crowdfundmarkt.nl alweer de derde Nederlandse website met een focus op crowdfunding, opgezet door twee young professionals uit Rotterdam: Jeroen van der Beek en Frank van der Linden, beiden werkzaam bij Eneco.

Onlangs schreef Banken.nl al over de ontwikkelingen binnen de Nederlandse crowdfundingmarkt, die vorig jaar opnieuw verdubbelde naar een totaal geïnvesteerd vermogen van €63 miljoen.

Aanbod crowdfundingprojecten

Aanbodgroei
Ook afgelopen maand liet de markt voor crowdfunding indrukwekkende cijfers zien. Crowfundmarkt zag het aanbod van crowdfundingprojecten gedurende de maand mei aanzienlijk stijgen van €7,4 miljoen naar €8,9 miljoen – een stijging van 20%. 1 juni 2015 kunnen investeerders die op zoek zijn naar rendement uit crowdfunding kiezen uit 98 projecten verspreid over Nederland, ook hier een stijging van 15% ten opzichte van 1 mei 2015.

Aantal Crowdfundingprojecten - Aanbod in euros

De grootste toename in aanbod vond plaats op het gebied van leningen. Het aanbod van crowdfunding-leningprojecten is afgelopen maand van €5,5 miljoen gestegen tot €6,5 miljoen in 42 projecten. Het aanbod in aandeelprojecten is toegenomen van €1,2 miljoen naar €1,5 miljoen en bij de beloningstrajecten, waar investeerders beloond worden voor hun geld met een product of dienst, steeg het aanbod met €0,2 miljoen naar €0,9 miljoen.

Aanbod crowdfundingprojecten - Aanbod in aantal

Op de website van Crowdfundmarkt is een tool beschikbaar waarmee geïnteresseerden kunnen zien hoeveel projecten er worden aangeboden, welke types dit zijn, hoeveel investeringsgeld er gevraagd wordt en hoe groot het gemiddelde doelbedrag is van de projecten die worden aangeboden.