Crowdfunding initatief Fundwijzer gelanceerd

19 maart 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Eerder deze week werd online crowdfunding initiatief Fundwijzer gelanceerd. Op de site is een overzicht te vinden van alle proposities van 22 Nederlandse crowdfunding-platformen. De crowdfunding wegwijzer is een initiatief van Middenduin en Quant Base.

Crowdfunding is ‘hot’ in Nederland. In 2014 groeide de Nederlandse crowdfundingmarkt naar €63 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van €32 miljoen in 2013. Vorig jaar waren er volgens de crowdfundingexperts van Douw en Koren meer dan 2.000 projecten die door middel van crowdfunding werden gefinancierd. De projecten zijn echter verspreid over een groot aantal online platforms en andere crowdfunding initiatieven, waardoor investeerders veel tussen sites moeten wisselen om hun investeringen te volgen.

Fundwijzer

Het nog piepjonge online initiatief Fundwijzer biedt investeerders een overzicht van alle projecten en proposities van 22 Nederlandse online platformen. In de komende periode wil de crowdfunding wegwijzer zijn overzicht verder aanvullen met andere en nieuwe platformen om zo uiteindelijk een volledig overzicht te kunnen geven van het aanbod op de markt.

Fundwijzer

Ook willen initiatiefnemers adviesbureau Middenduin* en data-analysebureau Quant Base Fundwijzer uitrusten met een informatiepagina over alternatieve financieringsmogelijkheden en een overzicht van investeringsmaatschappijen.

Functionaliteit

Het overzicht van Fundwijzer is voorzien van een grote hoeveelheid filters, zodat investeerders snel inzicht kunnen krijgen in de proposities die voor hen interessant zijn. Er kan onder andere gefilterd worden op percentage reeds gerealiseerde financiering, op vier crowdfunding categorieën – Aandelen, Lening, Beloning of Donatie – en de populariteit van de proposities. Ook kunnen investeerders hun investeringen of favoriete projecten ‘volgen’ op de site. 

* Adviesbureau Middenduin is gevestigd in Nijkerk en vierde eind vorig jaar zijn 10-jarig jubileum.