Nieuwe online kredietverstrekker Spotcap versnelt groei

23 maart 2015 Banken.nl

Spotcap, de nieuwe online kredietverstrekker voor het midden- en kleinbedrijf en ZZP’ers, heeft 5 miljoen euro aan financiering ontvangen van investeerder Kreos Capital. Spotcap maakte twee weken geleden haar entree in Nederland en richt zich op het snel en flexibel verstrekken van kortlopende zakelijke kredieten aan kleine en middelgrote bedrijven.

Spotcap gebruikt de investering voor het verstevigen van de financiële basis van het bedrijf in Nederland. “Dankzij deze kapitaalinjectie kunnen we de activiteiten in Nederland verder uitbouwen en onze groei hier versnellen”, zegt Niels Turfboer, Managing Director van Spotcap Benelux & UK. Inmiddels heeft Spotcap een deskundig team opgebouwd in Nederland en betrekt het FinTech bedrijf per 1 april haar nieuwe kantoor aan de Amsterdamse Keizersgracht.

Niels Turfboer - Spotcap

Kredietbehoefte
De introductie van Spotcap in Nederland, op 4 maart, is volgens Turfboer succesvol verlopen. De afgelopen twee weken kwamen er 400 tot 500 aanvragen binnen voor een zakelijke lening via Spotcap.nl. “Inmiddels is er al voor tonnen aan MKB krediet verstrekt”, schat Turfboer in. “Een bewijs dat er onder midden- en kleinbedrijf en ZZP’ers in Nederland grote behoefte is aan snelle en flexibele financiering, dat bijvoorbeeld als overbruggingskrediet of extra werkkapitaal gebruikt kan worden.”

Pionier
Kreos Capital werd binnengehaald tijdens een tweede kapitaalronde van Spotcap. “Wij beschouwen Spotcap als een pionier op het gebied van alternatieve financiering; vanwege haar unieke business model, innovatieve ‘big data’-technologie en groeipotentieel”, aldus Marten Vading, partner bij Kreos Capital. Het FinTech bedrijf haalde tijdens een eerste kapitaalronde in oktober 2014 13 miljoen euro aan investeringen binnen van onder andere Rocket Internet, Access Industries en Holtzbrinck Ventures.

Ambitie
Spotcap heeft de ambitie om binnen vijf jaar 20.000 tot 40.000 leningen te verstrekken in Nederland. Dat is 2,5% tot 5% van de ruim 800.000 kleine Nederlandse bedrijven. Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat het vinden van zakelijke kredieten een groot knelpunt is, zowel onder MKB als ZZP’ers. Kredietaanvragen van deze groep ondernemers bij traditionele kredietverstrekkers wordt in meer dan 50% afgewezen.

spotcap

Spotcap
Spotcap helpt het midden- en kleinbedrijf en ZZP’ers bij de groei van hun bedrijf, door het verstrekken van snelle en flexibele bedrijfsfinanciering. Dankzij een uniek algoritme dat actuele bedrijfsgegevens en kredietwaardigheid beoordeelt, kan Spotcap binnen één werkdag een lening verstrekken tot EUR 100.000. Het FinTech bedrijf, dat vorig jaar startte in Spanje, opent in april een kantoor in Amsterdam. Spotcap wordt ondersteund door Rocket Internet, 's werelds toonaangevende wereldwijde internet-platform buiten de VS en China.

Nieuws

×