Geen fraude op het kantoor van ABN AMRO Dubai

20 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Op het kantoor van ABN AMRO in Dubai heeft geen fraude plaatsgevonden, zoals vorige week werd bericht. Er is wel sprake geweest van ernstige overtreding van interne regels. Dat schrijft Minister Dijsselbloem van Financiën aan de Tweede Kamer.

Geen bewijs
De Minister laat de Tweede Kamer weten dat er sprake is geweest van ernstige overtreding van interne regels, maar dat het interne onderzoek van ABN AMRO geen bewijs heeft opgeleverd van overtredingen van internationale sanctiewetgeving. Evenmin zijn indicaties aangetroffen van fraude, terrorismefinanciering of witwaspraktijken door medewerkers van ABN AMRO.

Fraude bij ABN AMRO privatebankingdesk in Dubai

De minister schrijft verder dat ABN AMRO stevig en adequaat heeft ingegrepen en dat er geen aanwijzing is voor een breder probleem van intern toezicht.

Dijsselbloem had bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van de staatsbank gevraagd wat er klopt van de berichten dat medewerkers van de privatebankingdesk betrokken waren bij fraude waarbij rekeningen zijn geopend om ongeoorloofde zakelijke transacties uit te voeren.