Marktlink begeleidt Payroll Select - ABN transactie

10 februari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Payroll specialist Payroll Select heeft afgelopen week een belang verkocht aan ABN AMRO Participaties, de investeringstak van de grootbank. Met het kapitaal en de expertise van de financiële partner wil het payrollbedrijf uit Zutphen de omzet in de komende jaren meer dan verdubbelen. De verkoop aan ABN AMRO Participaties kwam tot stand met de hulp van adviesbureau Marktlink.

Nederland telt ruim 200 payrollbedrijven*, die samen een totale omzet behalen van circa €2 miljard. De Nederlandse markt is echter relatief versnipperd, zo heeft Payroll Select met zeventig medewerkers in dienst en een omzet van €130 miljoen een marktaandeel van 5%, volgens eigen zeggen goed voor een top vier positie in de branche. Het bedrijf had vorig jaar ongeveer 18.000 mensen aan het werk, en is vooral actief in de horeca, het onderwijs en bij callcentra. Daarnaast treedt Payroll Select op als backoffice van uitzendbureaus.

Marktlink begeleidt Payrol Select - ABN transactie

Rick Simons (48), eigenaar van Payroll Select, laat weten “verheugd” te zijn met het vertrouwen van ABN AMRO Participaties. Met de kapitaalinjectie en financiële expertise van de investeerders verwacht Simons, die een meerderheidsbelang behoudt in het bedrijf, een versnelde groei te bewerkstellingen. “De markt consolideert in hoog tempo en er is prijsdruk. Dat biedt kansen voor ons,” aldus Simons. Doelstelling is om jaarlijks twee minstens twee branchegenoten over te nemen, deze ambitieuze groeistrategie moet ertoe leiden dat de omzet in 2017 de grens van €250 miljoen is gepasseerd. Afgelopen jaar nam Payroll Select al drie bedrijven over: Zember, Fairflex Onderwijs en Meesterhulp.

Uitbreiding directie
Details van de transactie, en hoeveel Simons voor zijn aandelen heeft gekregen, zijn niet naar buiten gebracht. Wel geeft de topman aan dat het grootste deel terug wordt gestopt in de onderneming voor investeringen en overnames. De directie wordt uitgebreid naar drie leden – naast Simons wordt binnenkort een financieel en een commercieel directeur aan boord gehaald.

De transactie tussen Payroll Select en ABN Amro Participaties werd begeleid door Marktlink, een corporate finance en M&A advieskantoor met kantoren in Deventer, Gouda en Amsterdam. Marktlink specialiseert zich in het mid-market segment.

* Bij payrolling geven bedrijven hun verantwoordelijkheid voor administratie en wettelijke taken uit handen en komt het personeel in dienst van een extern salariëringsbedrijf.