Delta Lloyd koopt verzekeringstak van ABN AMRO

12 april 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ABN AMRO Verzekeringen, onderdeel van Delta Lloyd Groep, heeft de intermediaire activiteiten voor zakelijk schadeverzekeren van het MKB overgenomen van ABN AMRO. Door de transactie neemt ABN AMRO Verzekeringen 116 FTE over van ABN AMRO.

De overdracht zal naar verwachting in de eerste helft van 2012 worden afgerond.

Strategische heroriëntatie

ABN AMRO besloot om de verzekeringtak te verkopen na een strategische heroriëntatie. De bank blijft wel zakelijke verzekeringen aan haar klanten aanbieden. "Door deze transactie blijft de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd" aldus de bank.

"Deze transactie zorgt voor de samenvoeging van verzekeraar en intermediair en past binnen de strategie van Delta Lloyd Groep, waarbij eenvoud centraal staat. Hiermee worden de kosten in de distributieketen verlaagd en neemt de commerciële slagkracht van ABN AMRO Verzekeringen toe", zegt Ingrid de Graaf, algemeen directeur van ABN AMRO Verzekeringen.

Over ABN AMRO Verzekeringen

ABN AMRO Verzekeringen is een joint venture tussen ABN AMRO en Delta Lloyd Groep, waarbij Delta Lloyd 51% van de aandelen heeft en ABN AMRO de overige 49% bezit.