Julius Baer schrapt 200 banen na loskoppeing CHF

03 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Zwitserse private bank Julius Baer moet ongeveer 200 banen schrappen als gevolg van de duurdere Zwitserse Frank. Daarnaast zal het op andere manieren in de kosten moeten snijden.

Maatregelen als gevolg van loskoppeling Zwitserse Frank

In januari werden de Euro en Zwitserse Frank (CHF) losgekoppeld, met een flinke daling van de Euro en stijging van de CHF als gevolg. De private bank rapporteert zijn resultaten weliswaar in CHF, maar een groot deel van de omzet wordt betaald in Euro’s en Dollars – welke sinds de loskoppeling flink in waarde gedaald zijn ten opzichte van de Frank. Voor de bank betekent dit dat er maatregelen getroffen dienen te worden.

Julius Bar

Julius Baer heeft daarom besloten haar kosten met CHF100 miljoen terug te brengen, waarvan de helft in 2015 zal moeten worden gerealiseerd. Hierdoor gaan zo’n 200 banen verloren – deels door natuurlijke afvloeiing - en zal minder geld uitgegeven worden aan marketing.

Ook zal Julius Baer zijn plannen om uit te breiden in de ijskast zetten. Zo zal de private bank niet meer meedingen naar de overname van Coutts International, dat deel uitmaakt van Royal Bank of Scotland.

Julius Baer Nederland
In mei 2014 betrad Julius Baer de Nederlandse markt voor vermogensbeheer door de overname van de Nederlandse wealth management activiteiten van de Amerikaanse bank Merril Lynch. Met de overname maakte het tevens plannen bekend zijn activiteiten verder uit te breiden. Hiertoe breidde het zijn team uit met een aantal professionals.