Julius Baer heeft interesse in Coutts International

23 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Julius Baer, een Zwitserse private bank, onderzoekt de mogelijke overname van Coutts International. Coutts International is onderdeel van Royal Bank of Scotland (RBS) en staat sinds vorige maand in de etalage. Dat zegt topman Boris Collardi in een zondag gepubliceerd interview met de Zwitserse krant Sonntagsblick. In Nederland nam Julius Baer eerder de International Wealth Management activiteiten van Merrill Lynch over.

Interesse in Coutts International

RBS kondigde in augustus de mogelijke verkoop van de internationale tak van Coutts aan. Volgens bronnen zou de verkoop een bedrag van $1 miljard moeten opleveren.

Interesse is er onder meer van Julius Baer. “Wij moeten wel naar Coutts kijken, al is het alleen al om de naam en het merk”, aldus Collardi, topman van Julius Baer. Toch is er nog geen contact geweest tussen beide banken. Collardi laat weten zich niet te mengen in een biedingsstrijd. "Ik ben er zeker van dat RBS contact met ons zal opnemen indien daadwerkelijk tot verkoop wordt overgegaan. "We zijn in de comfortabele positie dat we kunnen wachten. Er zijn niet veel banken die een bedrijf van die omvang kan integreren."

Julius Baer heeft interesse in overname Coutts International

Opsplitsing in Aziatische en Europese delen

Zwitserse krant Sonntagsblick stelt dat de de internationale tak van Coutts mofgelijk wordt opgesplitst in de Aziatische en Europese delen om zodoende meer kopers aan te trekken.