Pensioenfondsen investeren weer in Munt Hypotheken

21 januari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Sinds september vorig jaar hebben opnieuw drie pensioenfondsen besloten om hypotheken te verstrekken in Nederland via het merk Munt Hypotheken. Het betreft de pensioenfondsen Spoorweg Pensioen Fonds, de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en het pensioenfonds van TNO. Gezamenlijk gaan ze €750 miljoen investeren in Munt Hypotheken.

In september 2014 staken drie andere pensioenfondsen ruim €2 miljard in de Nederlandse hypotheekmarkt via Munt. De hypotheken van de pensioenfondsen zijn via ongeveer 150 onafhankelijke adviseurs per direct verkrijgbaar onder de merknaam Munt Hypotheken. Met scherpe rentetarieven gaan ze de concurrentie aan met banken en verzekeraars op de hypotheekmarkt.

Munt Hypotheken

Munt Hypotheken 

Munt Hypotheken wil marktaandeel veroveren met scherpe tarieven op langlopende rentes. Hypotheken zijn voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen erg interessant door het hoge rendement en het beperkte risico, stelt Munt Hypotheken. Nu de banken steeds strengere voorwaarden hanteren, groeit de vraag vanuit de samenleving naar geld uit andere bronnen.