PayPal komt met fysieke betaaldienst naar Nederland

23 februari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

PayPal komt naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog met haar fysieke betaaldienst PayPal Here naar Nederland. Deze uitrol van PayPal Here begint in het Verenigd Koninkrijk en Nederland zal snel volgen.

Deze betaaldienst is met name bedoeld voor kleine ondernemers die kleinere hoeveelheden betalingen moeten verwerken. De ondernemer kan de chiplezer van een creditcard of pinpas via bluetooth koppelen aan zijn of haar elefoon. Een speciale PayPal-app op de telefoon verwerkt vervolgens de betalingen.

PayPal

PayPal is een snelle veilige manier om online te betalen en betaald te worden, zowel online als mobiel als in een winkel. Het stelt rekeninghouders in staat geld over te maken zonder financiële details te hoeven delen, maar mèt de flexibiliteit om te betalen via de door hen gewenste betaalwijze. Met meer dan 113 miljoen actieve rekeninghouders in 190 markten en 25 verschillende valuta, maakt PayPal e-commerce wereldwijd mogelijk. In Nederland heeft één op de vier online kopers een PayPal-rekening en kun je al bij 36 procent van de Nederlandse webshops met PayPal betalen. Het bedrijf is opgericht in 1998 en gevestigd in Californië. Sinds 2002 is PayPal een eBay-onderneming en heeft lokale vestigingen in 21 landen. PayPal Benelux is gevestigd in Amsterdam. Meer informatie is beschikbaar via www.PayPal.nl.